ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτήματα για το ατύχημα με τον 16χρονο στον Προαστιακό του Ταύρου

Ερωτήματα για το ατύχημα με τον 16χρονο στον Προαστιακό του Ταύρου
Προανάκριση διεξάγει η Αστυνομία για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος INTIME / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει είναι η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που το βράδυ της Παρασκευής (7/4), παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στον Ταύρο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Τζάνειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έφηβος φέρει τραύμα στο κεφάλι και έχει κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Ωστόσο, πέρα από την κατάσταση της υγείας του νεαρού παιδιού, οι έρευνες συνεχίζονται και γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος. Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο της παράσυρσης του εφήβου καταγγέλλουν ότι η διάβαση δεν είναι ασφαλής για τους πεζούς.

Προανάκριση διεξάγει η Αστυνομία για τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του προαστιακού ανέφερε στην Τροχαία πως ο νεαρός πετάχτηκε με αποτέλεσμα να μην προλάβει να ακινητοποιήσει το τρένο.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα, τα οποία αγγίζουν τα 60 με 70, καθώς δεν λειτουργεί ο φωτισμός -με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η ορατότητα των οδηγών των αμαξοστοιχιών.

Κάτοικος που διαμένει ακριβώς απέναντι από το σημείο του ατυχήματος τόνισε μιλώντας στο Star: «Δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Περνούν συνέχεια παιδιά ως και τις 11 το βράδυ. Πολλές φορές περνά το τρένο και δεν κατεβαίνουν καν οι μπάρες».

Πάντως, στην αναφορά της αστυνομίας τονίζεται ότι «...όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, ο νεαρός εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί».

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνθρωποι που χειρίζονται τη μπάρα με τη μανιβέλα δεν είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ, αλλά εργάζονται για εταιρεία σεκιούριτι, χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

«Χωρίς φύλαξη και προδιαγραφές ασφαλείας»

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει πολίτης μέχρι πρόσφατα υπήρχαν εκπαιδευμένοι φύλακες του ΟΣΕ, οι οποίοι λόγω των περικοπών έχουν αντικατασταθεί από εταιρεία security, «που δεν έχουν την εκπαίδευση που έπρεπε». Όπως επίσης καταγγέλλει ο κάτοικος στης περιοχής στο Κontra News, οι μπάρες σε κάποιες περιπτώσεις είχαν μείνει ανοιχτές ενώ περνούσαν τρένα.

«Είμαι κάτοικος 50 χρόνια εδώ. Η κατάσταση που ήταν τότε είναι η ίδια και το 2023 (...). Όλο το δίκτυο είναι αφύλαχτο, μπορεί οποιοδήποτε παιδί να μπει στις γραμμές. Δεν υπάρχει φύλαξη. Η διάβαση δεν τηρεί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, περνάμε με δική μας ευθύνη (...)», τονίζει.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι καθημερινά περνάνε από εκεί πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις οδούς Μηθύμνης και Κωνσταντινουπόλεως, όταν το 16χρονο παιδί παρασύρθηκε από τον προαστιακό στην προσπάθειά του να περάσει από αφύλακτη διάβαση. Επίσης, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση στις 20:05 από τον σταθμάρχη του Ρέντη και στις 20:12, έσπευσε ασθενοφόρο στο σημείο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν, ακόμα, και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα, αλλά δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια, καθώς ο 16χρονος δεν είχε εγκλωβιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ