ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός και ο ειδικός φρουρός που είχαν συλληφθεί για ναρκωτικά

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός και ο ειδικός φρουρός που είχαν συλληφθεί για ναρκωτικά
EUROKINISSI

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των δύο μελών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενός αστυφύλακα και ενός ειδικού φρουρού, που συνελήφθησαν την Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με άλλα πέντε άτομα, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος. Τα δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν παράλληλα σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν, όμως, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αστυφύλακας, από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που «έκαψαν» τον αστυνομικό

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αποτυπώνουν τη δράση του κατηγορούμενου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη από τους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας, να πουλά ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας ακόμα και το υπηρεσιακό όχημα του Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο υπηρετούσε.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν γίνει η σκιά του επίορκου αστυνομικού, ο οποίος πίστευε ότι οι διαδικτυακές συνομιλίες, δεν μπορούν να καταγραφούν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιούσε και κωδικούς, εκτιμώντας ότι ετσι δεν θα αποκαλυφθει η δράση του.

Χαρακτηριστικά σε μια συνομιλία που αποκαλύπτει το CNN Greece, είναι σε τηλεφωνική συζήτηση με έναν αλλοδαπό, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή μαζί του και κλείνουν ραντεβού για να προμηθευτεί ποσότητα χασίς.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη συνομιλία:

Αστυνομικός: έλα αγόρι μου.

Αλλοδαπός: αδερφούλη μου τι γίνεται;

Αστυνομικός: καλά αδερφέ μου τι έχουμε;

Αλλοδαπός: μια χαρά. Θα χρειαστώ λίγο… που ήρθα τις προάλλες ρε φίλε τι είσαι;

Αστυνομικός: τι; από αυτό από αυτό το στέφανο Τόνι;

Αλλοδαπός: τώρα εδώ από κάτω που ήμουνα στο σπίτι σου τις προάλλες….

Αστυνομικός: Α…

Αλλοδαπός: δεν ήρθα σπίτι σου τις προάλλες;

Αστυνομικός : χαλαρά ναι

Αλλοδαπός: που είσαι;

Αστυνομικός: τελειώνω εγώ σε 1 h τελειώνω. Θα είμαι σπίτι το πολύ σε 1 h.

Αλλοδαπός: ωραία το πολύ γιατί εγώ θα φύγω πάω.6 η ώρα φεύγω εγώ από δω είμαι νέο κόσμο

Αστυνομικός: δεν με πειράζει. Περίμενε εμένα παρά 20 άμα θες μπορώ να είμαι στο σπίτι.

Αλλοδαπός: ωραία εγώ είμαι από κάτω κάτω από το σπίτι σου άμα θες.

Αστυνομικός: Ωραία ωραία να ξέρεις έφτιαξε καλύτερα απ’ ό,τι ήταν να ξέρεις.

Αλλοδαπός: είμαι σίγουρος αστυνομικός μοσχοβόλησε μοσχοβόλησε.

Αλλοδαπός: OK OK.

Ο αστυνομικός, αύριο Τετάρτη (12/4) απολογείται στον ανακριτή, ενώ εκτός από τον ίδιο, έχει συλληφθεί και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος προμηθευόταν για προσωπική του χρήση ναρκωτικά από τον επίορκο αστυφύλακα.

Η σύλληψη μέσα στο περιπολικό

Ο κατηγορούμενος αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν το Σάββατο 8 Απριλίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφασίστηκε στο συνοδό του ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και συναντήθηκε με έναν από τους συλληφθέντες, τον οποίο προμήθευσε με κάνναβη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.

Όσον αφορά στον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική του χρήση. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ