ΕΛΛΑΔΑ

«Μόνο καθήκον μου να φροντίζω την κόρη της»: Τι λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν

«Μόνο καθήκον μου να φροντίζω την κόρη της»: Τι λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν

Την πρώτη φωτογραφία της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο παππούς της.

Ο Ντέιβιντ, 79 ετών πουλάει το οικογενειακό σπίτι στο ειδυλλιακό νησί της Αλοννήσου, όπου έζησε για περισσότερα από 20 χρόνια με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του Σούζαν και μετακομίζει στην πατρίδα της συζύγου του για να βοηθήσει όπως είπε στην ανατροφή της αξιολάτρευτης εγγονής του μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

«Το μόνο μου καθήκον τώρα είναι να φροντίζω την κόρη της, Λυδία η οποία είναι τώρα χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω ότι θα μεγαλώσει όπως θα την είχε μεγαλώσει η μητέρα της. Μπορώ να το κάνω μόνο στις Φιλιππίνες, πολύ μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της».

Η Λυδία, δύο ετών, ζει αυτή τη στιγμή με τη θετή αδερφή της μητέρας της στις Φιλιππίνες και ο Ντέιβιντ θα μετακομίσει επίσης στην ασιατική χώρα για να βοηθήσει στην ανατροφή της.

Lydia.jpg
H φωτογραφία της μικρής Λυδίας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο παππούς της.

«Λυπάμαι πολύ που αφήνω το παλιό μας σπίτι στο όμορφο νησί της Αλοννήσου. Κρύβει τόσες υπέροχες αναμνήσεις για μένα, αναμνήσεις που μπορούν να ξαναζήσουν στις ήσυχες στιγμές μου. Όταν είδα για πρώτη φορά ότι ήταν προς πώληση, είπα ότι θα το πάρω. Ήταν τέλειο, απομονωμένο και μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη. Είχε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, πάνω από μια κατάφυτη κοιλάδα που ήταν αδύνατο να χτιστεί πάνω της. Έχει την καλύτερη θέα στο νησί, είναι αδύνατο να χτιστεί μπροστά και τώρα με νέους νόμους δεν θα έχει ποτέ κανέναν αδιάφορο γείτονα. Νομίζω ότι έχασα την κλήση μου, θα έπρεπε να ήμουν κτηματομεσίτης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ