ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός το Πάσχα: Σούβλισμα με ομπρέλες και συννεφιά - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός το Πάσχα: Σούβλισμα με ομπρέλες και συννεφιά - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Άστατος καιρός EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστατος θα είναι ο καιρός την ημέρα του Πάσχα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται συννεφιές και βροχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Με ομπρέλες σούβλισμα και επιστροφή των εκδρομέων

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου, την Κυριακή του Πάσχα οι εορτασμοί στη βόρεια και δυτική Ελλάδα θα χρειαστούν ομπρέλες, όπως και η επιστροφή των εκδρομέων θα έχει βροχερό καιρό μέχρι την Πέμπτη.

Η πρόγνωση του Αρναούτογλου

Την Κυριακή του Πάσχα (16/04), σε Χαλκιδική, Ροδόπη, Λέσβο και Σάμο θα έχουμε συννεφιά και μπορεί να σημειωθούν κάποιες μπόρες με τον καιρό να βελτιώνεται μετά το μεσημέρι.

Φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε στο Ιόνιο και, από το μεσημέρι και μετά, μπόρες και βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Ακόμα, την ημέρα του Πάσχα (16/04), καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι και στη βόρεια και στη δυτική Πελοπόννησο.

Άστατο καιρό «βλέπει» ο Μαρουσάκης

Τα τελευταία δεδομένα θέλουν μια πιο αργή κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που σημαίνει ότι αν εξαιρέσουμε τα βορειοδυτικά τμήματα όπου οι βροχές θα ξεκινήσουν σχετικά νωρίς, στα υπόλοιπα δυτικά οι βροχές φαίνεται να ξεκινούν προς το μεσημέρι και στη συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο με λίγες βροχές από το απόγευμα και μετά στα βόρεια με τις θερμοκρασίες σε πολύ καλά επίπεδα.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

Πρόγνωση για τη Δευτέρα του Πάσχα 17/04

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Πρόγνωση για την Τρίτη του Πάσχα 18/04

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Τετάρτη 19/04 και την Πέμπτη 20/04

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ