Κέρκυρα: Εντυπωσιακό για άλλη μια χρονιά το σπάσιμο των μπότηδων - Το έθιμο τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Κέρκυρα γιόρτασε για άλλη μια χρονιά την πρώτη Ανάσταση και οι κάτοικοι του νησιού έσπασαν τους μπότηδες από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.
Ακριβώς στις 11 το πρωί, οι καμπάνες έδωσαν το σύνθημα για την πρώτη Ανάσταση και οι κάτοικοι του νησιού άρχισαν να πετούν τους μπότηδες γεμάτους με νερό.
Πρόκειται για πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια με χρώμα κόκκινο και κεραμιδί, ενώ τα μπαλκόνια και τα παράθυρα είναι στολισμένα με ένα κόκκινο πανί.
Πρόκειται για έθιμο που γιορτάζεται μόνο στην Κέρκυρα και έχει ρίζες από τα ενετικά χρόνια της κατοχής του νησιού.
Στην Κέρκυρα βρέθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα πέταξε τον δικό του μπότη από μπαλκόνι στο Λιστόν.

Το σπάσιμο των κανατιών συμβολίζει την απομάκρυνση της κακοτυχίας, γι’ αυτό μέχρι και σήμερα τα κομμάτια από τους σπασμένους «μπότηδες» τα παίρνουν στο σπίτι τους οι Κερκυραίοι αλλά και πολλοί επισκέπτες του νησιού, προκειμένου να τους φέρουν καλοτυχία και ευμάρεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χίος: «Χολιγουντιανός» ο σημερινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο
Πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον «ιπτάμενο» ιερέα - Viral για ακόμη μια χρονιά
«Ο Νετανιάχου είναι νεκρός»: Fake SMS στα κινητά Ισραηλινών με δήθεν αποστολέα τους Φρουρούς της Επανάστασης
13:18
Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής για πιθανές ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις
13:16
«Fire Guard» από μαθητές Λυκείου - Προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος
13:13
Αντιπρόεδρος ΑΚΡ για εξοπλισμό ελληνικών νησιών: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά για την Τουρκία»
13:11