ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Στην πυρά θα καεί φέτος ο Τούρκος Ιούδας στις Στέρνες Ηρακλείου

Πάσχα: Στην πυρά θα καεί φέτος ο Τούρκος Ιούδας στις Στέρνες Ηρακλείου
To ομοίωμα του Τούρκου Ιούδα έχει κρεμαστεί στο καμπαναριό του κεντρικού ναού των Στερνών για να καεί στην αναστάσιμη πυρά flashnews.gr

Πιστοί στην παράδοση θα μείνουν οι κάτοικοι των Στερνών Ηρακλείου Κρήτης, που θέλει το βράδυ της Ανάστασης την ώρα που ο ιερέας ψάλει το «Χριστός Ανέστη» να ρίχνουν στην πυρά τον Ιούδα, ο οποίος φέτος θα είναι Τούρκος.

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς για τη συγκέντρωση του απαραίτητου όγκου ξύλων αλλά και της κατασκευής του ομοιώματος του Ιούδα που φέτος είναι εμπνευσμένος από την επικαιρότητα και την εξωτερική πολιτική.

Για τις ανάγκες του εθίμου της της «φουνάρας» όπως ονομάζεται ο Ιούδας φέτος, κρατά βαλιτσούλα που αναγράφει «Turkish Architect» (Τούρκος αρχιτέκτονας που συμβολίζει την κατάρρευση των κτηρίων με χιλιάδες νεκρούς κατά τους τελευταίους σεισμούς).

Το ομοίωμα όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr έχει ήδη κρεμαστεί στο καμπαναριό του κεντρικού ναού των Στερνών και το βράδυ της Ανάστασης, τα μεσάνυχτα, θα κατευθυνθεί με σκηνή μέσα στη φωτιά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ