Πάσχα: Στην πυρά θα καεί φέτος ο Τούρκος Ιούδας στις Στέρνες Ηρακλείου
Πιστοί στην παράδοση θα μείνουν οι κάτοικοι των Στερνών Ηρακλείου Κρήτης, που θέλει το βράδυ της Ανάστασης την ώρα που ο ιερέας ψάλει το «Χριστός Ανέστη» να ρίχνουν στην πυρά τον Ιούδα, ο οποίος φέτος θα είναι Τούρκος.
Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς για τη συγκέντρωση του απαραίτητου όγκου ξύλων αλλά και της κατασκευής του ομοιώματος του Ιούδα που φέτος είναι εμπνευσμένος από την επικαιρότητα και την εξωτερική πολιτική.
Για τις ανάγκες του εθίμου της της «φουνάρας» όπως ονομάζεται ο Ιούδας φέτος, κρατά βαλιτσούλα που αναγράφει «Turkish Architect» (Τούρκος αρχιτέκτονας που συμβολίζει την κατάρρευση των κτηρίων με χιλιάδες νεκρούς κατά τους τελευταίους σεισμούς).
Το ομοίωμα όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr έχει ήδη κρεμαστεί στο καμπαναριό του κεντρικού ναού των Στερνών και το βράδυ της Ανάστασης, τα μεσάνυχτα, θα κατευθυνθεί με σκηνή μέσα στη φωτιά!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάσχα: Το έθιμο του αφανού που ζωντανεύει το Μεγάλο Σάββατο στη Λίμνη Πλαστήρα
Πάσχα - Χανιά: Το κλέψιμο και το κάψιμο του Ιούδα στο χωριό Παλιά Ρούματα
Ερήνη στο CNN Greece: «Ακολουθώ περισσότερο το συναίσθημα όταν δημιουργώ μουσική, παρά το μυαλό»
08:30
Η Revolut, το ελληνικό IBAN και η νέα μάχη για τον τραπεζικό πελάτη
08:20
Δύο συλλήψεις για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία - Εντοπίστηκαν από βίντεο, οδηγούνται στον Εισαγγελέα
08:10
Οι 10 ταινίες που ξεχωρίζουν τον Αύγουστο: Από τον Ρίντλεϊ Σκοτ έως το...Κογιότ εναντίον ACME
08:00