ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος: Χωρίς βροχές η επιστροφή στην Αθήνα - Πού αναμένονται καταιγίδες

Λαγουβάρδος: Χωρίς βροχές η επιστροφή στην Αθήνα - Πού αναμένονται καταιγίδες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλά είναι τα μετεωρολογικά νέα για τους χιλιάδες πολίτες που θα επιστρέψουν τις επόμενες ώρες στην Αττική, καθώς όπως εξήγησε στο CNN Greece ο  Κώστας Λαγουβάρδος θα ταξιδέψουν χωρίς βροχή.

Η κίνηση είναι ήδη αυξημένη στο ύψος της Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα ωστόσο διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, καλή αναμένεται να είναι επίσης η επιστροφή των εκδρομέων στις περιοχές της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, καθώς δεν προβλέπονται βροχές.

«Από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται βροχές στην ηπειρωτική χώρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θράκη», λέει ο στο CNN Greece.

Οι βροχοπτώσεις θα εξασθενίσουν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και να ενισχυθούν πάλι την Τρίτη του Πάσχα (18/4).

«Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή, εκτός από τις περιοχές που θα βρέξει, όπου αναμένεται να υπάρχει μια μικρή πτώση», προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος.

Επισημαίνει ότι, το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, βροχερός ήταν ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, «από το πρωί της Δευτέρας (17/04) τα φαινόμενα ενισχύονται και επεκτείνονται στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη», προσθέτει ο ίδιος.

Οι συνθήκες που αναμένονται στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας 17/04

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 18-22 Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 23-26 Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

O καιρός από την ΕΜΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ (19/04)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ