ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη - Τι νέα στοιχεία προκύπτουν

Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη - Τι νέα στοιχεία προκύπτουν
Σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 AP Photo/Vaggelis Kousioras

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε νέο βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Η κάμερα που κατέγραψε την πορεία της επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρισκόταν πάνω από τη γέφυρα – τούνελ, όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Λίγες στιγμές μετά φαίνονται τα δύο τρένα να τυλίγονται στις φλόγες.

Ο πραγματογνώμονας, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, σχολιάζοντας το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, σημείωσε πως αυτό το υλικό επιβεβαιώνει ότι «εάν η σύγκρουση συνέβαινε μέσα στο τούνελ, οι νεκροί θα ήταν πάρα πολλοί».

Παράλληλα, αναφέρει ότι πριν την κύρια έκρηξη έχει προηγουμένως δημιουργηθεί κάποια ηλεκτρική εκκένωση, ένας σπινθήρας. Αυτή μπορεί να προέρχεται από το μπροστινό σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας και μετά γίνεται η κύρια έκρηξη.

«Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη για να κάνει όλο αυτό το «μανιτάρι». Το πρώτο σημείο της έκρηξης μπορεί να οφείλεται είτε κατά τη διαδικασία της πέδησης και η υπερθέρμανσή του λόγω αυτού» τονίζει.

Συμπληρώνει δε, ότι «η δεύτερη εξέλιξη της έκρηξης, πρέπει να βρεθεί ποια είναι αυτή η καύσιμη ύλη, θα μπορούσε να είναι τα λάδια του μετασχηματιστή, θα μπορούσε να είναι το ψυκτικό ρευστό, το οποίο βρίσκεται μέσα στον κλιματισμό και αναμειχθεί με το λάδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ