Αρνείται τις κατηγορίες ο Αλέξης Γεωργούλης - Τι απαντά μέσω των συνηγόρων του
Ανανεώθηκε:
«Ο ευρωβουλευτής έλαβε γνώση της καταγγελίας τη Μεγάλη Παρασκευή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, δύο Βέλγοι και μια Ελληνίδα, τονίζοντας πως ο ίδιος αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του
«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση» αναφέρουν οι δικηγόροι.
«Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια» προσθέτουν.
Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.
Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.
Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου που κατήγγειλε τον Γεωργούλη για βιασμό
Αλέξης Τσίπρας για Γεωργούλη: «Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας»
Ενισχυμένους ελέγχους για να αποφευχθεί μια νέα μεταναστευτική κρίση ζητούν Δανία και Ιταλία
19:05
Ισραήλ: Πάνω από 12.000 βόμβες στο Ιράν - «Σε 18 ημέρες ρίξαμε όσες θα ρίχναμε σε ένα χρόνο»
18:58
Λευκορωσία: Το Μινσκ απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων
18:51
Μπλόγκερ σταμάτησε να υποστηρίζει τον Πούτιν και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική
18:44