ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» (vid & pics)

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» (vid & pics)
CNN Greece

Περίπου 8.000 άνθρωποι , σύμφωνα με την αστυνομία, έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» που ολοκληρώθηκε γύρω στις εννιά το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα  και ενώ είχαν προηγηθεί αρκετά επεισόδια αντεγκλήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και ώρες.

Στη συγκέντρωση τηρήθηκε ακριβώς το πρόγραμμα που είχαν προαναγγείλει οι διοργανωτές. Ξεκίνησε στις 18:30, εξελίχτηκε -χωρίς κάποιο άξιο λόγου επεισόδιο- και ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να έχουν στείλει στο πολιτικό σύστημα τα μηνύματα τους και να αποχωρούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες υπό τις οποίες συγκεντρώθηκαν: με απόλυτη ηρεμία.

Στη διαδήλωση κυριάρχησαν αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Τσίπρα, και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο» καθώς και «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

Από τα μεγάφωνα που είχαν εγκαταστήσει οι διοργανωτές ακούστηκαν προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωθέντες, δεν τήρησε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα social media επικράτησε σχετική ηρεμία, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να έγραψε στο Τwitter ουσιαστικά ειρωνευόμενος τους διαδηλωτές: «Πού είναι ο κύριος με τη σαμπάνια; Λειψανδρία στους "Παραιτηθείτε" ή θα κάνει εμφάνιση αργότερα»;

Μικροεπεισόδια σημειώθηκε όταν ένας νεαρός άντρας επιχείρησε να κάψει μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά απομακρύνθηκε αμέσως από τους διαδηλωτές.

Εκτενή αναφορά στο συλλαλητήριο έκανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον κ Τσίπρα για την ασφάλεια όσων πάνε στο συλλαλητήριο, με αφορμή και τις πληροφορίες για αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στον ίδιο χώρο που πάντως δεν συνέβη

Για πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει η υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, έκαναν λόγο κυβερνητικές πήγες. Αναφέρουν μάλιστα ότι πρόκειται για σχέδιο που «είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ