ΕΛΛΑΔΑ

Η σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών στο επίκεντρο εκδήλωσης του «RED-Y»

Η σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών στο επίκεντρο εκδήλωσης του «RED-Y»

Η σημασία και η σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών ήταν το βασικό θέμα της εκδήλωσης του πραγματοποίησε το σωματείο «RED-Y» το Σάββατο (08/04) στο ξενοδοχείο MEDITTERANEAN PALACE με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου δράσης του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του σωματείου διεθνούς φήμης αιματολόγος κ. Ηλία Πέσσαχ ενημέρωσε εκτενώς για τη δωρεά μυελού των οστών και τη σπουδαιότητά της στο πλαίσιο των ευρύτερων ιατρικών εξελίξεων.

Παράλληλα, η πρόεδρος του σωματείου κ. Αφροδίτη Νέστορα αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του σωματείου , αλλά και στη σημασία της δράσης του στο πλαίσιο των ευρύτερων κυβερνητικών πολιτικών για την υγεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κων/νος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλης Γιάννης, η κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου αντιπεριφεριάρχης υγείας ως εκπρόσωπος του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, Πρόεδρος ΠΑΣΜΜΟ, ο κ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, η κ. Χατζηδημητρίου Μαρία, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας Κώστας. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, οι κ.κ. Ιγνάτιος Καιτετζίδης, δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, ο Διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Αντωνάκης, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδης Παναγιώτης, η πρόεδρος του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη της Παναθηναϊκής οργάνωσης γυναικών «Θερμαϊδες» κ. Όλγα Τσιμισκή , ο πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (ΕΚΕΑ) κ. Παναγιώτης Κατσίβελας. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους οι κ.κ. Στήβη Σιωζοπούλου , αντιπρόεδρος σωματείου RED-Y, και πρόεδρος της ΥΠΑΤΙΑΣ Λέσχη Θεσσαλονίκη LIONS, η κ. Κούλα Γιαννακίδου, πρόεδρος του συλλόγου ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κ. Άννα Τσεκούρα, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης, ο κ. Απόστολος Καλτσάς, αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος ανδρών Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Ιωάννου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κ. Ελένη Παπία ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο κ. Γκαζέπης Γιώργος πρόεδρος Α’ ΔΗΜΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, κ. Μπλετσογιάννης , μέλος Α’ ΔΗΜΤΟ Θεσσαλονίκης και αξιωματικός ΣΕΜ ΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε, επιπλέον, ο απολογισμός των δράσεων του σωματείου κατά τον πρώτο χρόνο δράσης του ενώ έγινε αναφορά στο όραμα και το σχεδιασμό των επόμενων ετών.

Η κ. Αφροδίτη Νέστορα, πρόεδρος του σωματείου «RED-Y» ανέφερε σε δήλωσή της : «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη μεγάλη ανταπόκριση που απολαμβάνει η πρωτοβουλίας μας, τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία. Η σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών είναι αδιαμφισβήτητη και σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε τη σημασία της σε ολόκληρη τη χώρα. Η συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας για το σωματείου “RED-Y” αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό ορόσημο και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε το έργο μας με αμείωτη ένταση στο διηνεκές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ