ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: «Γύρισα στο σπίτι και έβαλα τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο»

Μαχαίρωμα στην Ακρόπολη: «Γύρισα στο σπίτι και έβαλα τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο»
ΙΝΤΙΜΕ

Μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε γνωρίσει το συνεργό του ο 17χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία στην Ακρόπολη.

Όπως περιγράφει στην απολογία του, στις δικαστικές αρχές αποφάσισαν να πάνε στην Ακρόπολη και έφτασε στο σημείο να μαχαιρώσει έναν 18χρονο για να του αρπάξει το τσαντάκι του.

Όπως είπε μάλιστα, με απόλυτη ψυχραιμία μετά τη ληστεία και το μαχαίρωμα πήγε στο σπίτι του έβγαλε τα ματωμένα ρούχα και τα έβαλε στο πλυντήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος είπε στις αρχές: «Είδα ξαφνικά μπροστά μου κάτι παιδιά και εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε να τους αρπάξουμε τα τηλέφωνα. τους είπα ότι δήθεν ήθελα ένα τσιγάρο και τους πλησίασα.

Έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στο παντελόνι μου και έβαλα το μαχαίρι στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του. Του τράβηξα το τσαντάκι και όταν είδα ότι εκείνος με έσπρωξε τον μαχαίρωσα δύο φορές στο λαιμό και την κοιλιά».

Αμέσως μετά ο 17χρονος αναφέρθηκε και στο τι ακολούθησε με το συνεργό του.
«Ο συνεργός μου άρπαξε το τσαντάκι και αρχίσαμε να τρέχουμε. Εγώ για να μην έχω το μαχαίρι πάνω μου το πέταξα εκεί όπου έτρεχα.

Κάποια στιγμή το συνεργό μου τον έχασα αφού χωριστήκαμε και εγώ μπήκα στο μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα τι είχε συμβεί και έβαλα τα ρούχα μου στο πλυντήριο. Ζητάω συγγνώμη δεν ήθελα να τον χτυπήσω».

Όπως έγινε γνωστό ο 17χρονος σε ηλικία 15 ετών αφού γρονθοκόπησε μαζί με έναν ακόμα ανήλικο έναν νεαρό στους Αγίους Αναργύρους του άρπαξε ό,τι είχε πάνω του και το Φεβρουάριο του 2022 η ληστεία αυτή εξιχνιάστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο εισαγγελέας σήμερα άσκησε δίωξη στον 17χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ και στους δύο συλληφθέντες άσκησε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς επίσης και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ