ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 48χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της - Τι υποστήριξε

Προφυλακίστηκε η 48χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της - Τι υποστήριξε
stonisi.gr

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, η 48χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη.

 

Η κατηγορουμένη προφυλακίστηκε μετά την απολογία της η οποία διήρκεσε πέντε ώρες.

Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης ενώπιον του ανακριτή, μιας φίλης της που αναφέρθηκε σε κακοποίηση εναντίον της κατηγορουμένης από το θύμα, και του πατέρα της 48χρονης που ζήτησε να μην προφυλακιστεί γιατί φροντίζει τον ίδιο και το παιδί της.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.grο συνήγορός της Τάσος Χατζηγιάννης θα προσφύγει στο Συμβούλιο Δικαστών, θεωρώντας ότι η προφυλάκιση δεν λειτουργεί ως προκαταβολή ποινής, ζητώντας την κρίση της σημερινής απόφασης και αν γίνεται να επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

«Η 48χρονη είναι γνωστό ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ποτέ τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Η πλευρά της 48χρονης έχει ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική της υγεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη λάμβανε φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά και παράλληλα έκανε συχνά χρήση αλκοόλ δημιουργώντας εκρητικό μίγμα για τον ψυχισμό της. Εξάλλου είναι γνωστό ότι το ζευγάρι ταλαιπωρούνταν χρόνια από την τραγική απώλεια δύο εκ των τριών τους παιδιών, με το τρίτο να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Μάλιστα επισκέφτηκε τον πατέρα του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την περασμένη Πέμπτη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με εγκαύματα έως και τρίτου βαθμού.

Επίσης, ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε ο κ. Χατζηγιάννης για την εντολέα του, δείχνει, όπως λέει, στο πόρισμά της εγκαύματα στα χέρια της τα οποία προήλθαν στην προσπάθειά της να κατασβήσει την πυρκαγιά, αλλά και πολλές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, που προέρχονται πιθανά και σε κακοποίηση, άλλες εμφανείς και άλλες σε αποδρομή.

Η 48χρονη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε εν βρασμώ ψυχής, καθώς όπως είπε, έπειτα από τον διαπληκτισμό που είχε με τον σύζυγό της, «Έριξε μεν το εύφλεκτο υγρό, αλλά άναψε η φωτιά λόγω του ότι κάπνιζαν και οι δύο».

Επίσης ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης ότι σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας αποδεικνύεται ότι η ίδια προσπάθησε με χαρτόκουτα να σβήσει τη φωτιά, και στη συνέχεια και οι δύο από κοινού να κατασβέσουν φωτιά σε παρακείμενο καταψύκτη».

Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση των διατάξεων περί ενδοοικογενειακής βίας.

«Μάλωναν... Η κόρη μου έπινε»: Τι λένε οι συγγενείς του ζευγαριού

Ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο δικηγόρος της 49χρονης γυναίκας, Αναστάσιος Χατζηγιάννης ισχυρίζεται ότι μόλις η γυναίκα συνειδητοποίησε την πράξη της προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Συνόδευσε τον άντρα της στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και έμεινε κοντά του μέχρι που την συνέλαβε η αστυνομία.

Η γυναίκα βρήκε διέξοδο στο αλκοόλ και σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για να μπορέσει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από το οικογενειακό δράμα.

Έχασαν δύο παιδιά

Η οικογένεια έχει «χτυπηθεί» δύο φορές από τη μοίρα καθώς στο παρελθόν πέθαναν δύο παιδιά. Το ένα πνίγηκε στη θάλασσα σε ηλικία 7 ετών και το άλλο σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 19 ετών.

Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα ανάμεσα τους, καθώς φέρονται να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Οι διαπληκτισμοί ήταν συχνοί, ακόμη και μέσα στην επιχείρηση τους. Όμως, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η 49χρονη θα έφτανε σε αυτό το σημείο, όπως λένε οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν.

Ο 58χρονος αρχικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη. Η διασωλήνωσή του έγινε άμεσα, καθώς φέρει μεγάλο εύρος εγκαυμάτων πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού σε λαιμό, θώρακα, πλάτη και πόδια, ενώ δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τα εγκαύματα καλύπτουν το 45% της επιφάνειας του σώματος του.


«Η κόρη μου έπινε», λέει ο πατέρας της 49χρονης

Ο πατέρας της 49χρονης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη του με το αλκοόλ, μετά την απώλεια των παιδιών τους αλλά και για τους καβγάδες με τον σύζυγό της.

«Έπινε βότκα και ούζο. Γκρίνιαζαν κάθε λίγο… Δεν ήταν για να χωρίσουν, αλλά μάλωναν και γκρίνιαζαν κάθε λίγο με τον άντρα της στο σπίτι, επειδή έπινε...», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του ξεκίνησε να πίνει μετά τον θάνατο των παιδιών της.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου»

H αδερφή του επιχειρηματία, προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Facebook, η οποία προσεύχεται να γίνει καλά ο αδερφός της. Αρνείται να πιστέψει, πως άλλο ένα κακό χτύπησε την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ