ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές – Προβληματισμός για την ηλικία του

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές – Προβληματισμός για την ηλικία του
Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας τους (AP Photo/Patrick Semansky, File)

Αποτελεί εδώ και καιρό «κοινό μυστικό» αλλά σήμερα αναμένεται και η επίσημη επιβεβαίωση: ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αγνοώντας τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από μερίδα των Αμερικανών για την ηλικία του.

«Σας έχω πει πως έχω την πρόθεση να είμαι υποψήφιος, θα σας ενημερώσω πολύ σύντομα», είπε χθες, Δευτέρα, ο 80χρονος πρόεδρος τροφοδοτώντας τις εικασίες.

Εδώ και μία εβδομάδα, πολλές φήμες κυκλοφορούν στην Ουάσινγκτον γύρω απ' αυτή την υποψηφιότητα, η οποία ενδέχεται να επισημοποιηθεί με ένα βίντεο.

Η σημερινή ημερομηνία είναι η τέταρτη επέτειος της έναρξης της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, όταν ο δημοκρατικός ηγέτης είχε μπει στη μάχη για την «ψυχή της Αμερικής» και είχε στερήσει από μια δεύτερη θητεία τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, προαναγγέλλεται ένα «ριμέικ» της μονομαχίας των δύο ανδρών. Η ανακοίνωση μιας νέας υποψηφιότητας αυτή την ημερομηνία θα αποτελούσε ισχυρό συμβολισμό.

Ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προκαταλαμβάνοντας μια ανακοίνωση του αντιπάλου του, επιτέθηκε χθες, Δευτέρα, στον απολογισμό του σημερινού προέδρου.

«Θα μπορούσατε να πάρετε τους πέντε χειρότερους προέδρους της αμερικανικής ιστορίας, και όλοι τους μαζί δεν θα είχαν προκαλέσει τόση ζημιά όση έχει κάνει μέσα σε μόλις μερικά χρόνια ο Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας», ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο ποιες θα ήταν οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν, αν αντιμετώπιζε το Νοέμβριο του 2024 ένα νεώτερο αντίπαλο.

Το όνομα του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, ανερχόμενου αστέρα της σκληροπυρηνικής δεξιάς και ηλικίας 44 ετών, κυκλοφορεί πολύ. Ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ