ΕΛΛΑΔΑ

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε γρήγορα συμπτώματα καούρας, δυσπεψίας και παλινδρόμησης

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε γρήγορα συμπτώματα καούρας, δυσπεψίας και παλινδρόμησης

Σύμφωνα με μελέτες, οι γαστρεντερικές διαταραχές αξιολογούνται ως από τις πιο συχνές ενοχλήσεις στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ένας στους δύο Έλληνες ταλαιπωρείται από γαστρεντερικές ενοχλήσεις. O μηνιαίος επιπολασμός της Γαστροιοισοφαγικής Παλινδρομικής Νόσου (ΓΟΠΝ) στην Ελλάδα ανέρχεται στο 38%, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο συχνές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συμβαίνει όταν υπάρχει αντίστροφη ροή του γαστρικού περιεχομένου στο στόμα ή στον υποφάρυγγα. Διαφοροποιείται από τη ΓΟΠΝ ως προς το γεγονός, ότι προκαλεί παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο ή τη στοματική κοιλότητα.

Τα τυπικά συμπτώματά της είναι η καούρα και η παλινδρόμηση οξέος. Η δυσπεψία αποτελεί μια κατάσταση που εκδηλώνεται με την αίσθηση καψίματος ή δυσφορίας πίσω από το στέρνο και είναι συνήθως εντονότερη μετά τα γεύματα ή κατά την κατάκλιση.

Παλινδρόμηση: Διατροφή και τρόπος ζωής

Τα ήπια συμπτώματα της ΓΟΠΝ ή και τα περιστασιακά συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος που προκαλούν καούρα μπορούν να βελτιωθούν με τη διατροφή και την αλλαγή του τρόπου ζωής.

Ειδικότερα, συστήνεται η κατανάλωση μικρότερων μερίδων φαγητού, η αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η αποφυγή της κατάκλισης νωρίτερα από 2-3 ώρες μετά το φαγητό, η αποφυγή φαγητού πριν την άσκηση, η ανύψωση της κεφαλής του κρεβατιού, η κατάκλιση στην αριστερή πλευρά, η διακοπή του καπνίσματος και η απώλεια βάρους.

Αντιοξειδωτικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Οι ελεύθερες ρίζες γνωστές και ως ROS (Reactive Oxygen Species) είναι ενώσεις που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό ως παραπροϊόντα του φυσιολογικού μεταβολισμού των κυττάρων. Ο γαστρεντερικός σωλήνας είναι βασική πηγή ελευθέρων ριζών.

Ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων του γαστρεντερικού σωλήνα προέρχονται εν μέρει από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Γι’ αυτό και η λήψη σκευασμάτων με αντιοξειδωτική δράση μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ΓΟΠΝ, ανακόπτοντας την εξέλιξή τους.

Το almora PLUS® αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της δυσπεψίας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με τα REFLUX NO BURN και REFLUX REPAIR

Η ELPEN έχει εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της σειράς almora PLUS®, στην κατηγορία του γαστρεντερικού συστήματος, με δύο ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Πρόκειται για τα almora PLUS® REFLUX NO BURN για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων δυσπεψίας* & καούρας και almora PLUS® REFLUX REPAIR για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Το almora PLUS® REFLUX ΝΟ BURN για τη συνολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας & της καούρας, επαναφέρει το pH στο γαστρικό βλεννογόνο σε φυσιολογικά επίπεδα, προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου και ασκεί αντιοξειδωτική δράση.

Η σύνθεσή του αποτελείται από κλινικά μελετημένα συστατικά και περιέχει φυτική χιτοζάνη, πηκτίνη, L καρνιτίνη & Ν- ακέτυλοκυστείνη και οξείδιο του μαγνησίου. Διατίθεται σε συσκευασία των 30 μασώμενων δισκίων και είναι κατάλληλο για ενήλικες.

Το almora PLUS® REFLUX REPAIR για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, έχει τριπλή δράση: Προσφέρει ολιστική προστασία στο βλεννογόνο του οισοφάγου και του στομάχου μέσω της δημιουργίας ενός «φιλμ». Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στην αποφυγή γαστρικών φλεγμονών λόγω οξειδωτικού στρες. Ρυθμίζει το pH του στομάχου.

H σύνθεσή του αποτελείται από κλινικά μελετημένα συστατικά και περιέχει Αλόη Βέρα, Fucus Vesiculosus & Undaria Pinnatifida, Κιτρικό κάλιο & Ανθρακικό μαγνήσιο. Διατίθεται σε συσκευασία των 20 φακελίσκων μιας δόσης με υγρό περιεχόμενο και είναι κατάλληλο για ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.almoraplus.gr

*(μη ειδικής)

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece «Καινοτομία-Εξελίξεις-Προκλήσεις ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»