ΕΛΛΑΔΑ

Γρίφος με τα οστά στη Λάρισα: Το θύμα μπορεί να έζησε πολλά χρόνια πριν

Γρίφος με τα οστά στη Λάρισα: Το θύμα μπορεί να έζησε πολλά χρόνια πριν
EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σε άνθρωπο που έζησε πολλά χρόνια πριν είναι πιθανό να ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε αποθήκη στο χωριό Ευαγγελισμός Τεμπών στη Λάρισα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές το απόγευμα της Κυριακής (23/4) εντόπισαν στην αποθήκη ένα ανθρώπινο κρανίο, οστά και ένα μεταλλικό αντικείμενο που χρησιμοποιείται σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr τα οστά εκτιμάται πως αφορούν άνθρωπο που έζησε πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν και για το λόγο αυτό δε θα εξεταστούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, αλλά θα μεταφερθούν σε δικαστικό ανθρωπολόγο στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά το μεταλλικό αντικείμενο, εικάζεται ότι πρόκειται για ιατρική λάμα που προϋπήρχε στο σώμα του θύματος, ίσως για την αποκατάσταση κάποιου τραυματισμού.

Οι Αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, θα ερευνήσουν τα οστά για να καταλήξουν στην ηλικία του θύματος καθώς και του έτους που πέθανε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε πως «τα οστά στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία και μάλλον θα φύγουν στην Αθήνα στο ανθρωπολογικό για να δουν την ηλικία και το έτος που έχει συμβεί το γεγονός. Ακούστηκε ότι βρέθηκε ιατρικό εργαλείο, δεν είναι ιατρικό εργαλείο, αλλά λάμα που βρέθηκε στα οστά μάλλον από εγχείρηση». Μία άλλη εκδοχή κατά τον κ. Μανώλη είναι τα οστά να έχουν μεταφερθεί στο σπίτι από οικείους, όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές.

Σύμφωνα με το thesstoday η αποθήκη μισθώνεται από έναν 42χρονο, που ενημέρωσε η αστυνομία, δυνάμεις της οποίας κατέφθασαν εσπευσμένα στο σημείο και συνέλεξαν τα ανθρώπινα οστά.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης των οστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ