ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος της 14χρονης Ελένης που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο

Βόλος: Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος της 14χρονης Ελένης που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο
Το Νοσοκομείο Βόλου INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ηλεκτροπληξία είναι πιθανό να οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης Ελένης, η οποία νοσηλευόταν επί έξι μήνες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς είχε διακομιστεί εκεί από το Νοσοκομείο Βόλου τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-thessalia.gr, φέρεται να είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή από την ηλεκτροπληξία, παρ’ ότι δεν υπήρχαν σχετικά σημάδια στο σώμα της.

Σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να καταλήγει η ιατροδικαστική έκθεση, καθώς όπως επισημαίνεται, η βρύση έτρεχε νερό και υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι ασφαλές συμπέρασμα δεν είναι δυνατόν να εξαχθεί για την ακριβή αιτία του θανάτου της, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση έπρεπε να γίνει την ημέρα, που είχε υποστεί την ηλεκτροπληξία.

Η 14χρονη Ελένη είχε διακομιστεί χωρίς σφυγμό, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2022 , στο Νοσοκομείο Βόλου, από συγγενείς της, οι οποίοι είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς, ότι είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, ενώ βρισκόταν στο μπάνιο, όπου την είχαν βρει αναίσθητη.

Επί δύο ώρες, οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή και τα κατάφεραν, με τη 14χρονη ωστόσο, να παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ