ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πατριός και ακόμη δύο άνδρες κατηγορούνται για την σεξουαλική εκμετάλλευση αγοριού

Κρήτη: Πατριός και ακόμη δύο άνδρες κατηγορούνται για την σεξουαλική εκμετάλλευση αγοριού
Unsplash

Ένας 53χρονος άνδρας ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για την σεξουαλική εκμετάλλευση του μικρότερου γιου της γυναίκας του, αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου για την κατηγορία της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση.

Η κακοποίηση αφορά ένα αγόρι από το χωριό της Μεσσαράς, πριν από ένα χρόνο, όταν έφτασε στη διάθεση των Αρχών βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τον 53χρονο σήμερα Σύρο να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά το παιδί.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στις καταθέσεις που είχε δώσει στους αστυνομικούς παρουσία παιδοψυχιάτρου το αγόρι, είχε εκμυστηρευτεί ότι ο «πατριός» του δεν το βίαζε μόνο, αλλά το εξέδιδε και σε άλλους άνδρες. Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα αυτά από τα στοιχεία που τους έδωσε το θύμα και τώρα πλέον καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα, ο 53χρονος Σύρος, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης, όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης, καλείται εκ νέου στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου αυτή τη φορά να απολογηθεί μεταξύ άλλων για την κατηγορία της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και είναι επίσης κατηγορούμενοι. Με βάση το κατηγορητήριο φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά το αγόρι έναντι χρημάτων.

Στις αποδιδόμενες πράξεις συμπεριλαμβάνονται επίσης: ο βιασμός κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθείς από άγνωστο δράστη, γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο «πατριός» κατηγορείται ότι εκπόρνευε το αγόρι από τον Ιανουάριο του 2020 έως το καλοκαίρι του 2021.

Η αρχική υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στο μεσαίο παιδί της οικογένειας το οποίο σήμερα είναι 25 ετών, το οποίο τότε φοιτούσε σε ειδικό σχολείο. Συγκεκριμένα, έπεισε τον 14χρονο τότε αδερφό του, να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο την σεξουαλική κακοποίηση που το παιδί υπέμενε από την έκτη δημοτικού.

Στην απολογία του ο Σύρος παραδέχτηκε την πράξη του καθώς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει το καταγεγραμμένο στο κινητό, υλικό και σύμφωνα με την ίδια πηγή δήλωσε ότι είχε κουραστεί από την ερωτική ζωή με τη μητέρα του «θόλωσε» και έγινε αυτή η πράξη, μόνο μία φορά, κατά τον δράστη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί ποινικά και ο ρόλος της μητέρας, για το κατά πόσο γνώριζε ή όχι τα όσα εκτυλίσσονταν μέσα στο σπίτι.

Σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της μαστροπείας για την οποία αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ο συνήγορος του κ. Γιώργος Λιονάκης υποστήριξε ότι ο εντολέας του αρνείται την αποδιδόμενη κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ