ΕΛΛΑΔΑ

Με απεργίες, συγκεντρώσεις και … συννεφιά ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Με απεργίες, συγκεντρώσεις και … συννεφιά ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς
Intime

Με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά συνδικάτα και εργαζόμενοι. Στο Μετρό και το Τραμ η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ θα κάνουν στάση εργασίας. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ, ενώ κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει, επίσης η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ. Ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Συγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.

Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

Κινητοποιήσεις

Απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα στο Μετρό έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία, ενώ τα λεωφορεία και τρόλει θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Στο κέντρο θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαϊου μέχρι τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

Εορτασμός υπό συννεφιά

«Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει στο CNN GREECE ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης «στην Αττική αναμένονται λίγες βροχές προς το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, όπως και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες».

«Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένουμε κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο», λέει ο ίδιος, ενώ αναφέρει ότι «πιο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα έχουμε κυρίως ηλιοφάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ