ΕΛΛΑΔΑ

«Το έσπρωξα γιατί ανέβηκε στο πιάτο μου»: 55χρονος στην Ύδρα πέταξε γάτα από ταράτσα

«Το έσπρωξα γιατί ανέβηκε στο πιάτο μου»: 55χρονος στην Ύδρα πέταξε γάτα από ταράτσα
INTIME

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί ο 55χρονος που πέταξε γάτα από ύψος οκτώ μέτρων σε εστιατόριο της Ύδρας.

Ο άνδρας αμέσως μετά τη σύλληψή του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την αποτρόπαια πράξη του ενώπιον των αστυνομικών του ΑΤ Ύδρας, λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει το άτυχο τετράποδο και πως αυτό, μετά την σπρωξιά που του έδωσε «έχασε την ισορροπία του» και έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο, ένα ζευγάρι Αθηναίων τουριστών που έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το σημείο και είδαν τη γάτα να προσγειώνεται στα πόδια τους, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ο 55χρονος όχι μόνο παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έσπρωξε τη γάτα στο κενό αλλά τους αντιμετώπισε και με ιδιαίτερα ειρωνικό και προκλητικό τρόπο.

«Μου είπε χαρακτηριστικά “εγω την πέταξα, έχεις πρόβλημα;».

Μια άλλη γυναίκα η οποία καθόταν στο τραπέζι του 55χρονου, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να βλάψει το κατοικίδιο και πως αιφνιδιάστηκε όταν το είδε να ανεβαίνει στο τραπέζι.

«Αντέδρασε με το λάθος τρόπο επειδή η σύζυγός του είχε φοβία με τις γάτες».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αντιλήφθηκε πρώτα μια γυναίκα όταν ξαφνικά «έσκασε» στα πόδια της το γατάκι. Από την σφοδρή πρόσκρουση το πλακόστρωτο γέμισε με αίματα. Ύστερα η ίδια μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι αυτόπτων μαρτύρων πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Προς το παρόν, η κακοποιημένη γάτα -που έχει ιδιοκτήτη, δεν είναι αδέσποτη- δεν έχει εντοπιστεί. Είναι άγνωστο πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάστασή της. Σημειώνεται ότι το κατάστημα που συνέβη το περιστατικό διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ