ΕΛΛΑΔΑ

Εργατική Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Εργατική Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας
CNN Greece

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στους δρόμους για να τιμήσει την 1η Μαΐου. Πορεία πραγματοποιήθηκε προς το Σύνταγμα από τις οργανώσεις.

Λόγω των εκδηλώσεων σημειώθηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από 08:00 ώρα το πρωί της 1ης Μαΐου και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00 ώρα, μέχρι τη λήξη των συγκεντρώσεων.

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα είχαν οριστεί για τις 10:00 το πρωί στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Επίσης, στις 10:30, στη συμβολή λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας: Διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

Στην πορεία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλα σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας η οποία ξεκίνησε από τις 08:00 το πρωί ενώ η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων ξεκίνησε από τις 06:00 και εφαρμόστηκε μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς ως εξής:

Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα:

Aκινητοποιημένα θα είναι σήμερα Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 - Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ