Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Πολάκη
Εκτός από πολιτικές αναταράξεις, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων», προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Η κα Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων, ενώ διαβίβασε και τα δημοσιεύματα με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Πολάκη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.
Τι αναφέρει στην παραγγελία της
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες ‘’.......Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος’’ και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.
H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
Ηράκλειο: Παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση
23:49