ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος: Βροχερός καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πότε αναμένεται βελτίωση

Λαγουβάρδος: Βροχερός καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πότε αναμένεται βελτίωση
Eurokinissi /ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

«Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Τετάρτη (3/5) και για τις επόμενες δύο ημέρες» αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος στο CNN Greece

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα Τετάρτη έχουμε βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Περιμένουμε όμως τις απογευματινές και τις πρώτες βραδινές ώρες να έχουμε βροχοπτώσεις σε ένα μεγάλο τμήμα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης. Λίγες βροχές περιμένουμε και στην Κρήτη και σε τμήματα των Δωδεκανήσων».

Την Πέμπτη (4/5) όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, «θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο και σε ένα μεγάλο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικές βροχές προβλέπονται και για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις και τοπικά, καταιγίδες, σε πολλές περιοχές της χώρας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το ερχόμενο Σάββατο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα έχουμε βοριάδες στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες «είναι χαμηλότερες για την εποχή, κατά 3 έως 4 βαθμούς ενώ άνοδο αναμένουμε από την Κυριακή και έπειτα, οπότε θα σταματήσουν και τα φαινόμενα» προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος.

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου

Νωρίτερα, η ΕΜΥ εξέδωσε το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-05-2023. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά:

Προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (03-05-2023)
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
β) στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο έως και τις απογευματινές ώρες.

Την Πέμπτη (04-05-2023)
α) στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα
β) στη Στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, για αύριο 4 Μαΐου, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (05-05-2023)

Στο νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενισχυόμενοι στο Αιγαίο τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ