ΕΛΛΑΔΑ

Ιδρύθηκε Σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Ζητούν να θεωρηθεί κακούργημα

Ιδρύθηκε Σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Ζητούν να θεωρηθεί κακούργημα
Το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη AP Photo/Giannis Papanikos

Στη συγκρότηση του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023» προχώρησαν την Τετάρτη (3/5) οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να θεωρηθεί κακούργημα.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν την ίδια ημέρα και φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων -Μενεμένης, έθεσαν τους στόχους του συλλόγου, διεκδικώντας:

  • Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά.
  • Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιάνου, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ταυτόχρονα, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

Σημειώνεται ότι, αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ