ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία Καραϊβάζ (Vid)

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία Καραϊβάζ (Vid)
ΙΝΤΙΜΕ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο πριν τις 10:30.

Συνολικά, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν έξι ώρες. Επί μία ώρα οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη μετά ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερωτήσεις του εισαγγελέα εστίασαν γύρω από τα σημείο που βρέθηκαν οι δύο συλληφθέντες μία ημέρα πριν τη δολοφονία, αλλά και την ημέρα της δολοφονίας. Ακόμη τους ζητήθηκε να εξηγήσουν τους λόγους που είχαν κλειστά τα προσωπικά τους κινητά στις δύο αυτές ημέρες.



Και μπορεί οι κατηγορούμενοι να αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, δεν κατάφεραν όμως να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς αμέσως μετά τις απολογία τους πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Αύριο, τέλος, αναμένεται να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ