ΕΛΛΑΔΑ

Πώς χρησιμοποίησε ο 15χρονος την τεχνητή νοημοσύνη για να «γδύσει» τις δύο ανήλικες

Πώς χρησιμοποίησε ο 15χρονος την τεχνητή νοημοσύνη για να «γδύσει» τις δύο ανήλικες
unsplash

Συνελήφθη την Τρίτη (2/5) στην περιοχή του Ασπρόπυργου, 15χρονος που υπέκλεψε τις φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και τις επεξεργάστηκε προκειμένου να φαίνονται γυμνές.

Αναλυτικότερα, η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας ευπρεπείας και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο 15χρονος εκμεταλλεύτηκε τις «μαγικές» ιδιότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τις «μαγικές» ιδιότητες ενός προγράμματος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως εκμεταλλεύτηκε ο 15χρονος για να εκθέσει σε κοινή θέα τα γυμνά σώματα δύο δωδεκάχρονων κοριτσιών.

Πρόκειται για πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης, σκανάρει εικόνες και, μέσω ενός αλγόριθμου, αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα- όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, σε κάθε εικονιζόμενο. Κάπως έτσι υποτίθεται πως αποκαλύπτεται το γυμνό σώμα.

Με αυτό τον τρόπο ο 15χρονος από τον Ασπρόπυργο προσπάθησε να «γδύσει» τις δύο 12χρονες. Αφού έβαλε τις φωτογραφίες τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατάφερε να αφαιρέσει τα ρούχα τους, στη συνέχεια ανέβασε στο Instagram, σε κοινή συνομιλία που είχε με άλλους συμμαθητές του, τα επίμαχα γυμνά στιγμιότυπα.

Τα δύο 12χρονα κορίτσια απεικονίζονταν γυμνά και μάλιστα φαινόταν γυμνό όλο τους το σώμα από την μπροστινή πλευρά. Σύμφωνα με στοιχεία μέσα από την δικογραφία που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες «αποτελούν προϊόν επεξεργασίας σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή». Τα δύο κορίτσια έχουν τις ίδιες φωτογραφίες ανεβασμένες στα προφίλ τους στο Instagram αλλά με ρούχα και προκύπτει ότι ο 15χρονος τις απέσπασε για να τις επεξεργαστεί.

Σημειώνεται ότι μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί αντίστοιχα προγράμματα είναι η Deepsukebe. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να “γδύνουν” επώνυμους αλλά και ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Η Deepsukebe έχει βρεθεί στο στόχαστρο χιλιάδων επικριτικών σχολίων καθώς θεωρήθηκε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι δεν αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ