ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε Αττική και Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης με σκοπό την πάταξη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική οι αστυνομικές επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν σε Αχαρνές, Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθησαν 489 άτομα και 243 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 64 άτομα και συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα και συγκεκριμένα 6 για κλοπή ρεύματος και 6 για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Σε βάρος τριών ιδιοκτητών οικιών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ρεύματος και υπεβλήθη μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας από οικία. Επίσης, εντοπίστηκε ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βεβαιώθηκαν 82 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και αφαιρέθηκαν δύο άδειες ικανότητας οδήγησης και ακόμε εφτά άδειες κυκλοφορίας. Παράλληλα ακινητοποιήθηκαν 11 οχήματα.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Νεάπολη, Συκιές, Ωραιόκαστρο, καθώς και σε περιοχές του Δήμου Δέλτα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ελέγχθησαν 504 άτομα και 335 οχήματα, προσήχθησαν 18 άτομα, συνελήφθησαν τρία άτομα για –κατά περίπτωση- απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατασχέθηκαν 12 είδη παρεμπορίου, ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα, βεβαιώθηκαν 181 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 88 λοιπές παραβάσεις.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ