Αυστρία: Συλλήψεις προσφύγων για σχέσεις με τρομοκρατία
Τρεις αιτούντες άσυλο συνέλαβε σήμερα η αυστριακή αστυνομία για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι πολέμησαν ή βοήθησαν ομάδες ανταρτών στη Συρία και το Ιράκ που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» από τη Βιέννη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τρεις άνδρες --δύο Ιρακινοί και ένας Σύρος-- σχεδίαζαν κάποια επίθεση στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τιρόλου. Και οι τρεις συνελήφθησαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Τιρόλου.
Ο Σύρος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται ότι πολέμησε με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, πιστεύεται ότι σκότωσε 20 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αιχμαλώτους πολέμου.
Οι τρεις πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία το 2015 με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που ακολουθούσε τη βαλκανική οδό για να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.
Άλλοι δύο μετανάστες προφυλακίστηκαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Δημόσιοι υπαλλήλοι: Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
02:00
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59