ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος για οπαδικό επεισόδιο σε βάρος ανήλικου στη Θεσσαλονίκη

Προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος για οπαδικό επεισόδιο σε βάρος ανήλικου στη Θεσσαλονίκη
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Παρασκευή (5/5), μετά την απολογία του, ο 21χρονος που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονου την περασμένη Τρίτη στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης, επειδή ο ανήλικος φορούσε τζάκετ με τα διακριτικά ομάδας.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ παραδέχθηκε την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου. Ειδικότερα, στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε πως χτύπησε το θύμα γιατί έκανε μία άσεμνη χειρονομία και τον έβρισε.

Σημειώνεται ότι, ο 21χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία (κακουργήματα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες με αναφορά στον Αθλητικό Νόμο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Ο 21χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται μαζί με ένα ακόμη άτομο να χτύπησαν τον 16χρονο αφαιρώντας τη ζακέτα του η οποία έφερε διακριτικό ομάδας. Το θύμα της οπαδικής επίθεσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα πόδια. Επίθεση δέχτηκε - κατά το ίδιο συμβάν- ένα ακόμη άτομο, όταν επιχείρησε να παρέμβει «πυροσβεστικά».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, άγνωστοι ανήρτησαν φωτογραφίες με τη ζακέτα στο TikTok, διαφημίζοντάς το ως «λάφυρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ