ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η σημείωση σε ατζέντα που «καίει» τους δύο προφυλακισμένους

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η σημείωση σε ατζέντα που «καίει» τους δύο προφυλακισμένους
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται η ατζέντα της επιχείρησης ενός εκ των δύο συλληφθέντων και προφυλακισμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην εν λόγω ατζέντα, όπως ανέφερε η αστυνομική συντάκτης Μίνα Καραμήτρου, αναγράφεται το πρόγραμμα και οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν από την επιχείρηση καθαρισμού, στην οποία και εργαζόταν ο ένας συλληφθέντας. Μάλιστα, ο ίδιος στις 8 και 9 Απριλίου, παραμονή και ημέρα δολοφονίας του δημοσιογράφου, βρέθηκε στην περιοχή που διέμενε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Ωστόσο, στην εν λόγω ατζέντα υπάρχει και μία σημείωση, που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις.

Στη σημείωση γράφει, μεταξύ άλλων, «φυλλάδια» και τη γράφει μία μέρα πριν την εκτέλεση του έμπειρου αστυνομικού ρεπορτέρ. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι η σημείωση έχει γραφτεί με διαφορετικό χρώμα στυλό σε σχέση με άλλες σημειώσεις.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 φαίνεται να «καίνε» τους συλληφθέντες -που αρνούνται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία. Οι Αρχές, κρίνουν ότι πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι του προφυλακισμένου.

Στο «μικροσκόπιο» άλλα τρία πρόσωπα

Όσον αφορά στον δεύτερο προφυλακισμένο, ρωτήθηκε πολλές φορές αν γνωρίζει κάποιον από τα τρία άτομα που βρίσκονται πλέον στο «μικροσκόπιο». Παραδέχθηκε πως γνωρίζει τον έναν και αποκάλυψε ότι είναι συνέταιροι. Για τα τρία αυτά άτομα δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

Το κοινό πρόσωπο με τη δολοφονία στον Γέρακα

Εν τω μεταξύ, κοινά σημεία μεταξύ της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την εκτέλεση του 39χρονου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσίμων τον Ιούνιο του 2022, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το Mega, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, η οποία σημειωτέον σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2021, κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο ελεύθεροι, με τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας του 39χρονου επιχειρηματία να εκφράζουν υπόνοιες ότι, πιθανόν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία από το Γέρακα, ήταν ένας από τους κατηγορουμένους για φυσική αυτουργία στη δολοφονία Καραϊβάζ.


Τον παραπάνω ισχυρισμό τον εκφράζει η νομική εκπροσώπηση του 39χρονου, καθώς ήταν γνωστοί μεταξύ τους και τού είχε προτείνει (σ.σ. ο κατηγορούμενος για τη φυσική αυτουργία στη δολοφονία του δημοσιογράφου) τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία του και σε ένα ταξίδι που είχαν κάνει στη Σαντορίνη να αφαιρέσει τη φρουρά του που αποτελούνταν από επίορκους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται, του παρέταξε το συγκεκριμένο επιχείρημα με το πρόσχημα ότι οι επίορκοι αστυνομικοί θα φοβόντουσαν σε περίπτωση που λάμβανε χώρα μία απόπειρα δολοφονίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ