ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαία Ολυμπία: Εξιτήριο εντός της ημέρας για την 5χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά

Αρχαία Ολυμπία: Εξιτήριο εντός της ημέρας για την 5χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά
Eurokinissi

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας το 5χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε στο κεφάλι παίζοντας σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία, την περασμένη Παρασκευή (5/5).

Ταυτόχρονα, με απόφαση του δήμου, κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να ξεκινήσει έλεγχος σε όλα τα όργανα και να πιστοποιηθεί ότι πληρούνται οι προδιαγραφές για τη λειτουργία τους.

Το κοριτσάκι έμεινε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Φέρει τραύμα στο πρόσωπο, που προκλήθηκε, όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε μικρό τοιχίο στον περίγυρο της παιδικής χαράς στο οποίο προεξείχε ένα σίδερο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η διοικήτρια του Καραμανδανείου νοσοκομείου κα Ασπασία Ρηγοπούλου, «η 5χρονη θα πάρει εντός της ημέρας εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι της».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος της περιοχής, δήλωσε ότι κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές για να ξεκινήσει έλεγχος για να εντοπιστούν τυχόν φθορές. Σύμφωνα με το tempo24.news, μετά το ατύχημα ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχήν θέλω να ευχηθώ στους γονείς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στο κοριτσάκι τους. Τόσο εγώ όσο και συνεργάτες μου είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πατέρα και ευχόμαστε αυτή η περιπέτεια να τελειώσει σύντομα.

Το ατύχημα έγινε στον χώρο που ήταν εγκατεστημένη η παλιά παιδική χαρά, από την οποία είχαμε αποξηλώσει όλα τα παλιά και επικίνδυνα όργανα και τοποθετήσαμε καινούρια, σε παράπλευρο χώρο, με τις προδιαγραφές, τα πρότυπα και τα πιστοποιητικά του ΕΛΟΤ. Από το πρωί της Δευτέρας η Τεχνική μας Υπηρεσία ξεκινά τον έλεγχο στην παιδική χαρά της Αρχαίας Ολυμπίας και σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές φθορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα. Μέχρι δε την ολοκλήρωση του ελέγχου όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές».

Το χρονικό του ατυχήματος

Κάταγμα στο κρανίο υπέστη ένα 5χρονο κοριτσάκι που έπεσε πάνω σε σίδερα που εξείχαν στο τσιμέντο σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία το απόγευμα του Σαββάτου (6/5), ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας. Σημειώνεται ότι, το κοριτσάκι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ilialiveη 5χρονη τραυμάτισε το πρόσωπό της δίπλα στο μάτι της, ενώ αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα κρανίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ