ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ
Φωτογραφία αρχείου με συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτήτριες στο κεντρικό πανεπιστημιακό συγκρότημα ΑΠΘ EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπό κατάληψη τελεί η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Δευτέρας (8/5), με αίτημα να γίνει επαναπρόσληψη εργαζομένων και να μην επιδεικνύεται η κάρτα σίτισης κατά την είσοδο στη Λέσχη.

Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι έχει διακοπεί η λειτουργία της, καθώς και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η διοίκηση της Λέσχης εξάντλησε όλες τις δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρεία για την πρόσληψη όλων των εργολαβικών υπαλλήλων, η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης και παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200.

Επιπλέον, αναφέρεται πως έχει δοθεί παράταση για την έκδοση καρτών σίτισης, δεν έχει σημειωθεί μείωση των μερίδων του φαγητού, όπως καταγγέλλεται από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά μείωση ενδιαφέροντος των φοιτητών για έκδοση καρτών σίτισης.

«Καλούμε εκ νέου τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης και τις ομάδες που εμποδίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στους χώρους της Λέσχης και τη σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία και να αποχωρήσουν άμεσα, διότι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ενάντια στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ της Λέσχης αναφέρει πως κατά τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού της Λέσχης και ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις της Λέσχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ