ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις με λίγα κλικ

Εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις με λίγα κλικ
AP Photo/Yorgos Karahalis

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανοίξει για τους πολίτες την εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», ώστε να βρουν το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία έχουν ενσωματωθεί και τα στοιχεία των ετεροδημοτών που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2023 με μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023. Όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε με λίγα κλικ

  • Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά - εφόσον το θυμάστε - συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  • Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ