ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 11 χρόνων στον «σαμουράι» που έστειλε θύμα του στην εντατική

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 11 χρόνων στον «σαμουράι» που έστειλε θύμα του στην εντατική
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη φυλακή επιστρέφει ο δράστης της επίθεσης σε έναν 48χρονο με σπαθί σαμουράι στη Θεσσαλονίκη, πριν από περίπου 1 χρόνο στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο 65χρονος καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 2 μηνών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε τον δράστη, ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.

Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με συνέπεια ο 65χρονος να επιστρέψει στις φυλακές.

Ο 48χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην εντατική, δέχτηκε την επίθεση του 65χρονου επειδή του έκανε μία παρατήρηση για χαλασμένη τροφή που πετούσε στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, όπου συχνάζουν πολίτες με τα κατοικίδιά τους.

«Μου κάρφωσε το σπαθί κάτω από τον αφαλό»

Ο 48χρονος άνδρας, καταθέτοντας στο δικαστήριο, είπε: «Κόντεψα να χάσω τη ζωή μου. Μου κάρφωσε το σπαθί τύπου Κατάνα κάτω από τον αφαλό. Μετά έφυγε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά μετά έχασα την αναπνοή μου. Το μόνο που του είχα πει ήταν να μην πετάει σάπια κρέατα στα σκυλιά», ανέφερε το θύμα στην κατάθεσή του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο 48χρονος προσπάθησε να τον χτυπήσει πρώτος και μάλιστα με ένα σακίδιο που ήταν γεμάτο πέτρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ