ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα συλλήψεις για μεταφορά 100 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Εννέα συλλήψεις για μεταφορά 100 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
IN TIME

Στη σύλληψη εννέα ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Τρίτη (9/5), τα οποία κατηγορούνται πως παρέλαβαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης, που βρισκόταν σε πλοίο σκοπιανικής εταιρείας, από το Εκουαδόρ με κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι έξι εκ των συλληφθέντων ήταν ελληνικής καταγωγής και οι τρεις ήταν αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Σκοπιανός.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά όταν οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν, δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι δράστες και με τα οποία μεταφέρθηκε το παράνομο φορτίο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών διεξήγαγε επιχείρηση παρακολούθησης της αποθήκης, από την οποία μόλις τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν να φύγουν το απόγευμα της Δευτέρας (8/5), πραγματοποιήθηκε έλεγχος με αποτέλεσμα να βρεθούν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900€ και βρέθηκαν σε οικία του ενός ημεδαπού ακόμη 800 γρ. Κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Επίκειται να γίνουν ακόμη έξι κατ’ οίκον έρευνες και δύο έρευνες σε εταιρείες. Εικάζεται ότι εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ημεδαπός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Την 24/04 έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοίο από το Εκουαδόρ το οποίο έφερε 3 κοντέινερ μπανάνες (Σκοπιανικης εταιρείας).

Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 ΙΧ σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία καθυστέρησαν να φύγουν.

Έγινε επιχείρηση παρακολούθησης της αποθήκης από τη Δίωξη Ναρκωτικών και μόλις τα ΙΧ ξεκίνησαν να φύγουν απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος με αποτέλεσμα να βρεθούν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης. Από χθες έχει γίνει η σύλληψη 9 ατόμων (6 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών) και αναζητείται ακόμη ένας Σκοπιανός.

Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900€ και βρέθηκαν σε οικία του ενός ημεδαπού ακόμη 800 γρ. Κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης. Επίκειται να γίνουν ακόμη 6 κατ’ οίκον έρευνες και 2 έρευνες σε εταιρείες. Εικάζεται ότι εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ημεδαπός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ