Κακοποίηση ζώων: Ραγδαία αύξηση των περιστατικών το πρώτο τρίμηνο του 2023
Ραγδαία αύξηση των περιστατικών κακοποίησης ζώων καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2023, σχηματίστηκαν από την αστυνομία 705 δικογραφίες, συνελήφθησαν 138 άτομα και βεβαιώθηκαν και πρόστιμα τριών εκατομμυρίων ευρώ στους παραβάτες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δύο νέα περιστατικά με θανάτωση και κακοποίηση ζώων σε Χαλκιδική και Λάρισα καταγγέλλουν φιλοζωικές εταιρίες, ενώ στη δεύτερη περιοχή οι δράστες επέδειξαν το αποτρόπαιο έργο τους ως τρόπαιο.
Στον Πολύγυρο θανατώθηκαν με φόλα τέσσερα σκυλιά και επτά γάτες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενώ ακριβώς έτσι θανατώθηκαν στη Λάρισα γάτες και περιστέρια
Στο πενταψήφιο νούμερο 10.410 που χρησιμεύει ειδικά για καταγγελίες κακοποίησης ζώων το τελευταίο επτάμηνο έχουν γίνει 2.500 αναφορές από τις οποίες οι 1700 αφορούσαν την Αττική και οι 200 τη Θεσσαλονίκη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον 55χρονο που πέταξε τη γάτα από ταράτσα
Οργή προκαλούν οι εικόνες ενός παστουρωμένου αλόγου: Βρέθηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζια
«Η διεθνής αβεβαιότητα αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την ευρωζώνη», δηλώνει η Λαγκάρντ
23:44
Ελον Μασκ: «Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία» αναγνωρίζει ο πλουσιότερος στο κόσμο
23:35
Παρτιζάν - Παναθηναϊκός 78-62: Χωρίς ενέργεια οι «πράσινοι» παραδόθηκαν στο Βελιγράδι
23:28
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν προσωρινή στέγαση Παλαιστινίων στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ νότια Γάζα
23:26