ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα που «έκαψε» τον λιμενικό - Όλη η διαδρομή του σε κάμερες ασφαλείας

Το μήνυμα που «έκαψε» τον λιμενικό - Όλη η διαδρομή του σε κάμερες ασφαλείας
INTIME

«Τη φωτιά έβαλε ένας λιμενικός με στοιχεία Π.Η. Αφού τον έδιωξαν έχει ξεφύγει τελείως. Προσέξτε μη τη σκοτώσει». Αυτό το μήνυμα που έστειλε άγνωστος, ο οποίος επικοινώνησε με την ασφάλεια από κινητό τηλέφωνο, ήταν που ώθησε τους αξιωματικούς του Τμήματος Εκβιαστών να κινητοποιηθούν και να ψάχνουν στοιχεία για τον λιμενικό που έκαψε το αυτοκίνητο συναδέλφου του και της πέταξε χειροβομβίδα στην είσοδο της πολυκατοικίας της στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον λιμενικό ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν όλη τη διαδρομή που έκανε για να πάει στο σπίτι της γυναίκας. Ο λιμενικός χρησιμοποιώντας το αυτοκινητό του ξεκίνησε από το σπίτι του, πήγε στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα της συναδέλφου του, έβαλε φωτιά και στη συνέχεια, πέταξε τη χειροβομβίδα στον κήπο της πολυκατοικίας της.

Μετά έφυγε τρέχοντας από το σημείο και επέστρεψε στο διαμέρισμά του. Συγκεκριμένα οι αξιωματικοί του Εκβιαστών διαπίστωσαν ότι ο δράστης πήρε στις 05:30 της 22-04-2023, το όχημά του, που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που διαμένει, επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β' στη Γλυφάδα και ξεκίνησε την πορεία του.

Βήμα - βήμα οι κινήσεις του

Αφού διένυσε περίπου 270 μέτρα, κατέληξε, στις 05:33 στη συμβολή των οδών Ερμού και Ήρας, σταθμεύοντας το παραπάνω αυτοκίνητο κοντά, και στη συνέχεια, αποβιβάσθηκε.

Κατόπιν, κινήθηκε πεζός επί της οδού Ερμού, με κατεύθυνση την οδό Βασ. Γεωργίου Β' και αφού διένυσε 70 μέτρα περίπου, κατέληξε δύο λεπτά αργότερα (περί την 05:35 ώρα) στους οικοδομικούς αριθμούς 27-26, όπου, αρχικά έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο της συναδέλφου του και στη συνέχεια πέταξε τη χειροβομβίδα στην αυλή της πολυκατοικίας.

Στη συμβολή των οδών Ήρας και Ερμού, επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο και κινούμενος επί της οδού Ήρας, έστριψε ένα λεπτό αργότερα (05:36) στην οδό Ζαμάνου και στη συνέχεια, περί ώρα 05:37 στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’, όπου περί την 05:38 μπήκε στο χώρο που σταθμεύει το αυτοκίνητο του στην είσοδο δηλαδή της πολυκατοικίας που διαμένει.

Τον «έπιασαν» οι κάμερες

Από την ανάλυση που έγινε σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν το σύνολο του χρόνου που χρειάστηκε ο κατηγορούμενος λιμενικός από την εκκίνηση έως την ολοκλήρωση της ενέργειάς του που ήταν περίπου οκτώ λεπτά.

Σημειώνεται, ότι για την παραπάνω διαδρομή προσέγγισης, με το αυτοκίνητό του απαιτούνται περίπου τέσσερα λεπτά και για την διαδρομή, ως πεζός απαιτούνται περίπου δύο λεπτά. Επιπλέον, από την στιγμή που ο λιμενικός αποτυπώνεται να καταφτάνει στο σημείου του εμπρησμού (Ερμού 27) έως και την στιγμή που φαίνεται να αποχωρεί από το σημείο ρίψης της χειροβομβίδας (Ερμού 26), μεσολάβησαν περίπου δύο λεπτά, δηλαδή συνολική διάρκεια οκτώ λεπτών, χρονική διάρκεια που ταυτίζεται με την ανάλυση των αρχείων βιντεοληπτικού υλικού.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του προσπάθησε να αντισταθεί, ενώ θέμα έρευνας είναι και η προέλευση των 100.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ