ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξανανοίγουν οι πόρτες του Προεδρικού για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξανανοίγουν οι πόρτες του Προεδρικού για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του CNN Greece, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του πρότεινε να εορταστεί φέτος η γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η οποία διεκόπη τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Καρόλου Παπούλια, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο εορτασμός θα είναι απολύτως συμβολικός, με το ελάχιστο κόστος, και ο μπουφές που θα στηθεί θα έχει τα απολύτως απαραίτητα έτσι ώστε η εκδήλωση να ανταποκρίνεται στα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους και ενημέρωσε για την πρότασή του με την οποία συμφώνησαν απαξάπαντες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πέρυσι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ Παυλόπουλος είχε εκφράσει την πρόθεση του για την επαναφορά του εορτασμού αλλά οι πολιτικές εξελίξεις με το δημοψήφισμα και τις σκληρές διαπραγματεύσεις δεν το επέτρεψαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ Παυλόπουλος θεωρείται πολιτικό τέκνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο εορτασμός είναι εξόχως συμβολικός και για τον «καραμανλισμό» αφού ένα από τα επιτεύγματα του ιδρυτή της ΝΔ είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μετά τη δικτατορία.

Στη φετινή δεξίωση θα κληθούν και πάλι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων όπως είχε θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια πριν την κατάργηση του εορτασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ