«Ελληνική PISA»: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συστήματος 2023
Με επιτυχία και σχεδόν καθολική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα («ελληνική PISA») για μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γ’ τάξης του Γυμνασίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά που πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Για το σχολικό έτος 2022-2023, στις διαγνωστικές εξετάσεις συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία το 96,5% των επιλεγμένων σχολικών μονάδων, με 579 από τις 600.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ελληνική PISA» αποσκοπεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών και τον βαθμό επίτευξης των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, με ζητούμενο την έγκυρη και αξιόπιστη αποτύπωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών.
Κατόπιν μελέτης και αποτίμησης των συμπερασμάτων αυτών, η εκπαιδευτική πολιτική μπορεί να σχεδιάζεται στοχευμένα, βελτιώνοντας εν συνόλω τη μαθησιακή διαδικασία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών στα συγκεκριμένα μαθήματα.
Αγρότες: Για τη μία το μεσημέρι «κλείδωσε» η συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Με δύο επιτροπές στο Μαξίμου
15:32
Νορβηγία: Έκλεισε διάδρομος στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από τον εντοπισμό drone
15:29
Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα παραμένουν για τρίτη μέρα πάνω από 1.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο
15:15
Ο Τραμπ προειδοποεί την Κούβα: «Τέλος το πετρέλαιο από Βενεζουέλα, κάντε συμφωνία πριν είναι αργά»
14:58