ΕΛΛΑΔΑ

Πότε σταματούν οι βροχές και το κρύο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη στο CNN Greece

Πότε σταματούν οι βροχές και το κρύο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη στο CNN Greece
EUROKINISSI /ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Βροχές με πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και δυνατούς βοριάδες, προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη, με την αστάθεια να περιορίζεται αύριο Παρασκευή και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου, σε ορισμένες περιοχές το Σαββατοκύριακο» λέει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο CNN Greece

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα 11 Μαΐου προβλέπονται αρκετές βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ καλύτερος αναμένεται να είναι καιρός στο Αιγαίο, παρά την συννεφιά που θα επικρατεί.

«Ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με ανέμους που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου, και νοτιότερα θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς», προσθέτει ο ίδιος.

Στην Αττική, συννεφιές προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη (11/5) με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου, λέει ο κ. Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Αύριο (Παρασκευή) περιορίζονται οι βροχές από το μεσημέρι και το απόγευμα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μία μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά τους 24 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχές προς τα βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα ενώ προς την κεντρική και νότια χώρα θα έχουμε αρκετή ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27 βαθμούς».

Τέλος, αναφέρει ότι την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται και πάλι βροχές και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Παρασκευή 12-05-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 13-05-2023

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 14-05-2023

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δευτέρα 15-05-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Τρίτη 16-05-2023

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ