ΕΛΛΑΔΑ

Βαρθολομαίος: «Η Σύνοδος θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων»

Βαρθολομαίος: «Η Σύνοδος θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων»
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η καρδιά και τα βλέμματα της Ορθοδοξίας και ολόκληρης της οικουμένης, επί δέκα ημέρες θα βρίσκονται στραμμένα στην Κρήτη, εκτίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφορικά με την επικείμενη έναρξη της Πανορθόδοξου Συνόδου στο νησί.

«Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου απαντώντας σε προσφώνηση του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού κατά την διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που έτυχαν μιας σεμνής αλλά και θερμής υποδοχής.

Ο οικουμενικός πατριάρχης εκτίμησε ότι «η παρούσα σύνοδος θα ομολογήσει την παραδεδομένη αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως και θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων».

Χαρακτήρισε δε, «ιδιαίτερη τη χαρά όλων ευρισκομένων στην Κρήτη για την Αγία και μεγάλη Σύνοδο της ορθοδόξου Εκκλησίας» ενώ ευχαρίστησε θερμότατα τον Δήμαρχο, τις Αρχές του νησιού και τον λαό.

«Ο λαός του Ηρακλείου και της Κρήτης βρίσκεται ανέκαθεν παρά τω πλευρώ της Μητρός αυτού Εκκλησίας δέχεται δε σήμερον ως στέφανο ευχαριστίας την ευλογία κα την πνευματική ενίσχυση δια της συγκλήσεως της συνόδου στα Ιερά χώματα της πατρίδος του γεγονότος οικουμενικής εμβελείας», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ