ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13/5) οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Ειδικότερα, στους δύο άνδρες 53 και 54 ετών, αντίστοιχα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν μετά από νέα προθεσμία που έλαβαν την Παρασκευή (12/5), ενώ προγουμένως είχαν καταθέσει δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας, η οποία και απερρίφθη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο συλληφθέντες φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση ενώ, μέχρι στιγμής, κρατούν αρνητική στάση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν με τον 78χρονο καταδικασμένο σε ισόβια ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου, καθώς και ένα αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο το 2021, στην οδό Ηρακλειδών, στην Αθήνα, με το οποίο φέρεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι ή τουλάχιστον ο ένας να μετέφεραν αρχικά τη σορό του Μάριου Παπαγεωργίου στον Κιθαιρώνα και από εκεί σε περιοχή της ορεινής Βοιωτίας.

Να σημειωθεί πως, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος οκτώ προσώπων κατά τη δεύτερη αυτή δικογραφία για τη δολοφονία του νεαρού, μεταξύ των οποίων και οι δύο γιοι του καταδικασθέντος εγκεφάλου της υπόθεσης, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ