ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα έγιναν σε 5 λεπτά» λέει ο θείος του 25χρονου που κεραυνοβολήθηκε στα Σφακιά

«Όλα έγιναν σε 5 λεπτά» λέει ο θείος του 25χρονου που κεραυνοβολήθηκε στα Σφακιά
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συντετριμμένοι είναι συγγενείς και φίλοι στα Σφακιά της Κρήτης για τον θάνατο του 25χρονου νέου ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία από καλώδιο υψηλής τάσης, όταν έριξε δύο μπαλωθιές βρισκόμενος σε γλέντι. Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και θείος του 25χρονου περιγράφει πώς έγινε το κακό. 

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ο άτυχος νέος που ζούσε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελο, έφευγε από γλέντι αρραβώνων όταν σταμάτησε έξω από το χωριό και έριξε ο ίδιος άσκοπους πυροβολισμούς.

«Το παιδί πηγαίνοντας να ξεπροβοδίσει το ζευγάρι, για αποχαιρετισμό έπαιξε δύο μπαλωθιές. Έτυχε οι σφαίρες να πάνε στο καλώδιο υψηλής τάσης, έπεσε το καλώδιο κάτω και πήραν φωτιά τα κλαδιά. Το παιδί πήγε να σβήσει τη φωτιά, πετώντας ένα μπουκάλι νερό. Πάτησε το νερό με το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Όλα έγιναν στα 500 μέτρα από το σπίτι του, μέσα σε 5 λεπτά», τόνισε συντετριμμένος ο Δήμαρχος Σφακίων.

Το έθιμο με τις μπαλωθιές

«Το έθιμο μπορεί να ελλατωθεί, να σταματήσει όχι. Όταν γίνει το κακό το θυμόμαστε για λίγο και μετά το ξεχνάμε», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης, αναφέροντας μάλιστα πως γίνονται ενέργειες και εκστρατείες προκειμένου να σταματήσει το συγκεκριμένο «έθιμο» που αρκετές φορές έχει βυθίσει στο πένθος την Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ