ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 17 τόνων στη Συρία

ΥΠΕΞ: Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 17 τόνων στη Συρία
AP Photo/Francisco Seco

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 17/5 από τον Πειραιά, θα αναχωρήσει νέα  αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τη σεισμόπληκτη στη Συρία.

Η αποστολή αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο Neptune Odyssey με προορισμό τη Βηρυτό.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών

Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού.

Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ