ΕΛΛΑΔΑ

Στα «αζήτητα» η 17χρονη που εξαφανίστηκε από την Ιρλανδία και βρέθηκε στην Ακράτα

Στα «αζήτητα» η 17χρονη που εξαφανίστηκε από την Ιρλανδία και βρέθηκε στην Ακράτα
ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε νοσοκομείο της Πάτρας φιλοξενείται επί 17 ημέρες, χωρίς κανείς να την αναζητήσει, η 17χρονη η οποία είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τους συγγενείς στην Ιρλανδία.

Η Αστυνομία που κινητοποιήθηκε μετά τη δήλωση εξαφάνισης, εντόπισε την 17χρονη Ιρλανδή, στην περιοχή της Ακράτας. Μαζί της σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν και ένας Αμερικανός πολίτης.

Για την προστασία της αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», έως ότου οι εισαγγελικές αρχές αποφανθούν για την μεταφορά της στη χώρα της.

Ωστόσο, παρότι οι δικοί της δήλωσαν την εξαφάνιση στην συνέχεια κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε για το κορίτσι, με αποτέλεσμα να παραμένει στο νοσηλευτήριο φρουρούμενη, από γυναίκες αστυνομικούς καθώς σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, έχει τάσεις φυγής.

Κι ενώ θα έπρεπε οι εισαγγελικές αρχές εδώ και 17 ημέρες να έχουν εκδώσει απόφαση για την φιλοξενία της σε κάποιο από τα αντίστοιχα ιδρύματα της περιοχής δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό.

Αποτέλεσμα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, είναι να δημιουργούνται ενδουπηρεσιακά προβλήματα δεδομένου ότι γυναίκες αστυνομικοί έχουν σταματήσει κάθε άλλη εργασία για να φυλάσσουν επί 24ώρου βάσεως την 17χρονη.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο Χάρης Τσίτσικας έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία τόσο με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όσο και με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλο, για να επισπευστούν οι διαδικασίες από τις δικαστικές αρχές για την προστασία της κοπέλας που παραμένει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου φρουρούμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ