ΕΛΛΑΔΑ

Αλλεπάλληλες δονήσεις όλο το βράδυ στην Κρήτη

Αλλεπάλληλες δονήσεις όλο το βράδυ στην Κρήτη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί έχουν ακολουθήσει το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη νότια Κρήτη.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4,3 βαθμών Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι τρεις πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Σημειώνεται ότι στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι τα τουρκικά παράλια.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., με το επίκεντρο να εντοπίζεται 5 χλμ Δυτικά της Μιαμούς Ηρακλείου, στην περιοχή της Μεσαράς.

Ο σεισμολόγος, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία.

Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ