ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023 - Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχή και καταιγίδες - Πού επιδεινώνεται την Τρίτη

Εκλογές 2023 - Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχή και καταιγίδες - Πού επιδεινώνεται την Τρίτη
Eurokinissi

«Αφρικανική σκόνη, λίγες λασποβροχιές και συννεφιά, προβλέπεται για την ημέρα των εκλογών. Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, αναμένουμε κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως και την Τρίτη», λέει στο CNN Greece ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή 21 Μαΐου, καθώς προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με καταιγίδες και λασποβροχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί και την Τρίτη (23/5) κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, «Την ημέρα των εκλογών θα έχουμε συννεφιές, αφρικανική σκόνη ενώ λίγες λασποβροχιές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Προς το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα ενταθούν τα φαινόμενα προς την περιοχή της Θεσσαλίας και του βορειοδυτικού Αιγαίου καθώς προβλέπονται και καταιγίδες. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 23 – 25 βαθμούς Κελσίου.

«Στην Αττική, αναμένουμε συννεφιές κατά διαστήματα με λίγες πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχιές, οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23-25 βαθμούς Κελσίου κυρίως τις μεσημβρινές ώρες» κατά τον ίδιο.

Σχετικά με τον καιρό στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι, προβλέπονται λίγες λασποβροχιές από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία τη Δευτέρα

«Τη Δευτέρα αναμένεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Και την Τρίτη όμως αναμένουμε το ίδιο σκηνικό του καιρού με πιο έντονα φαινόμενα στην ανατολική και νότια Ελλάδα», προσθέτει.

«Άρα η επιστροφή όσων ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα γίνει με κακοκαιρία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει ο ίδιος.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-05-2023

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-05-2023

Άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 23-05-2023 & ΤΕΤΑΡΤΗ 24-05-2023

Άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ