ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία πήρε ο καταζητούμενος από την Interpol για τη «σφαγή της Λούσνια»

Προθεσμία πήρε ο καταζητούμενος από την Interpol για τη «σφαγή της Λούσνια»
Δικαστική αίθουσα IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή (26/5) ζήτησαν και έλαβαν ο καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης Λαέρτ Χάτζιου, που συνελήφθη στην περιοχή Ελεούσα Ιωάννινων και κατηγορείται για δολοφονίες στην Αλβανία και ο οδηγός του οχήματος, που τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε, ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας.

Προέκυψε, δε, ότι ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές Αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο, το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας, χρηματικό ποσό 1400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Το χρονικό της σύλληψης

Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό οχήματος να σταματήσει στην περιοχή της Ελεούσας των Ιωαννίνων Αυτός, ωστόσο επιτάχυνε, προκειμένου να διαφύγει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα, που δεν είχε σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών έπεσε σε τρία οχήματα, εγκλωβίστηκε σε φανάρι και τελικά ακινητοποιήθηκε, όταν χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τότε την ευκαιρία και συνέλαβαν τον οδηγό και άλλους δύο επιβάτες του οχήματος.

Η σφαγή της Λούσνια

Να σημειωθεί ότι, ο Χάτζιου θεωρείται ύποπτος ως αρχηγικό στέλεχος της σφαγής στη Λούσνια το 2017.

Το 2017 στην αλβανική πόλη Λούσνια, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σε καφετέρια της πόλης δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη δύο, ενώ ο στόχος της επίθεσης είχε καταφέρει να διαφύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ