ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Τι ώρα ανακοινώνονται τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2023: Τι ώρα ανακοινώνονται τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα ΓΕΛ
Πανελλαδικές εξετάσεις ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (2/6) θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα που «έπεσαν» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, στο οποία διαγωνίζονται οι μαθητές των ΓΕΛ, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σημειώνεται, δε, ότι, στο μάθημα αυτό από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πέρυσι.

Τα θέματα και οι απαντήσεις στο CNN Greece

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας και μάθετε πρώτοι τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το πρόγραμμα

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν 2-12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 1-16 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ΓΕΛ ξεκινούν ΄- όπως προαναφέρθηκε - σήμερα 2 Ιουνίου 2023 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων των μαθημάτων Προσανατολισμού:

6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ