ΕΛΛΑΔΑ

Πανορθόδοξη και ...πάνοπλη

Πανορθόδοξη και ...πάνοπλη
CNN Greece

Χωρίς την παρουσία ούτε καν παρατηρητών από τα Πατριαρχεία Μόσχας, Αντιοχείας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Κολυμπάρι Χανίων, η Πανορθόδοξη Σύνοδος. Στην πρωινή συνεδρίαση της Τρίτης 21 Ιουνίου 2016, κυριάρχησε το ζήτημα της Διασποράς και εξακολούθησε να απασχολεί και το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λόγο πήραν περίπου 45 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών. Μετά από το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η σύνταξη του κειμένου για τη Νηστεία.

Η Πανορθόδοξη πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το Κολυμπάρι, όπου διεξάγεται είναι αστακός, όπως και όλη η ευρύτερη περιοχή. Στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης η Τροχαία έχει απαγορεύσει τη στάθμευση σε όλα τα οχήματα ενώ υπάρχει πλήθος περιπολικών δεξιά και αριστερά των δρόμων.

Στη θάλασσα, κάτω ακριβώς από την Ορθοδοξη Ακαδημία Κρήτης υπάρχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος ενώ μισό χιλιόμετρο πριν από την Ιερά Μονή Γωνιάς υπάρχει μία κλούβα και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο όχι μόνο όλους όσοι επιθυμούν να προσεγγίσουν την Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης αλλά και το ιστορικό μοναστήρι τη Γωνιάς. Κάθε δημοσιογράφος, κάθε μέλος αντιπροσωπείας των ορθόδοξων και μη εκκλησιών μπορεί να προσεγγίσει το χώρο μόνο με την ειδική διαπίστευση που έχει λάβει. Είσοδος χορηγείται κατά περίπτωση σε επισκέπτες ενώ η διέλευση των οχημάτων απαγορεύεται. Ακόμη και αυτά που έχουν ειδική άδεια περνούν από έλεγχο με ειδικό καθρέπτη που ελέγχει το σασί του αυτοκινήτου.

Η είσοδος στο χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, που γίνονται οι εργασίες της Πανορθόδοξης, δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, λίγα μόλις μέτρα από αυτήν, λειτουργεί κέντρο τύπου που εκτείνεται σε περίπου 300 τ.μ. μέτρα. Έχουν γίνει εγγραφές από 150 διαφορετικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν διαπιστεύσει περισσότερους από έναν δημοσιογράφους και τεχνικούς. Στο Κολυμπάρι έχουν έρθει δημοσιογράφοι από τη Βενεζουέλα, την Ινδία, την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Ασία.

20160621 130936

Πηγή: Σύνθεση CNN Greece

Στο φάκελο που έχει διανεμηθεί στους δημοσιογράφους υπάρχει ειδικό έντυπο με τα εκτενή βιογραφικά και τις φωτογραφίες όλων των προκαθημένων των Εκκλησιών. Μεταξύ αυτών, υπάρχει όχι μόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, του Πατριάρχη Αντιοχείας, του Πατριάρχη Βουλγαρίας και του Πατριάρχη Γεωργίας, που απέχουν από τη Σύνοδο.

Η δε διαπίστευση που έχει διανεμηθεί στους δημοσιογράφους κοσμείται και από το μήνυμα: «εις ενότητα πάντας εκάλεσεν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ